Het koffieconcert van W.I.K. op zondagmiddag 6 november 2022 was dit jaar een waar jubilarissenconcert. Tussen de mooie klanken en het kunstig percussiewerk door, onder leiding van respectievelijk Jack Otten en Marcel van Vught, werd er heel wat eremetaal uitgereikt aan “De kanjers van WIK, waar de vereniging super trots op is”, aldus voorzitter Johan van Herpen. De slogan Willen Is Kunnen schalde meermalen door de Koppellinck waarvan de piazza goed gevuld was.
We laten de jubilarissen de revue passeren.

Janneke van Rooij 10 jaar en Jolien Coppens 20 jaar lid van de majorettes (in 2022)
Beiden konden ze op die zondag – net terug van twee dagen Brabantse Kampioenschappen met meerdere groepen majorettes – met gepaste trots de mooi behaalde resultaten aankondigen. Maar liefst 3 groepen hebben zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen, die in januari 2023 in Almere worden gehouden.
Janneke en Jolien zijn al jong begonnen o.l.v. Marianne Lepoutre en inmiddels opgeklommen tot trainsters van de majorettes. Vele serenades hebben ze opgesierd met majorette-dansen en de bekende proficiat-bordjes. In al die jaren hebben ze een grote betrokkenheid getoond met een echt verenigingsgevoel. Jammer genoeg gaat Jolien nu stoppen. We hopen dat Janneke, als Pabo-studente, nog vele jaren onze majorettes wil leiden en enthousiasmeren.

Adrie van Lieverloo 40 jaar lid (in 2021)
Vader Jas was zijn grote voorbeeld als slagwerker. Geen stille trom voor Adrie, maar de grote trom was zijn favoriete instrument. Zijn beste maat, zowel bij de fanfare als bij  blaaskapel de Pompzwengels, is Jan van Rooij. Ook diens vader stond aan de wieg van W.I.K. Adrie heeft een groot hart voor de muziekvereniging, hij was commissaris van het fanfareorkest, ondersteunde het opleidingsorkest, organiseerde het vervoer van de instrumenten en verrichtte hand- en spandiensten. Kortom een zeer dienstbaar clubman.

Huub Heijmans 40 jaar lid (in 2022)
“Ome Bijs Heijmans” wordt meerdere malen genoemd tijdens deze middag. Hij inspireerde niet alleen Huub en zijn broer Jeroen tot het maken van muziek, maar ook vele andere Geffense jongens en meisjes. “Huub is een multi-talent”, memoreerde de voorzitter, meester op de bas om daarna de trompet ter hand te nemen. Een hoogtepunt in zijn muzikale loopbaan, was, samen met Jeroen, meespelen in het wereldberoemde orkest van Andre Rieu!
Huub zette zich met name in voor het opleidingsorkest, toen zijn dochter Iva ook muzikale genen bleek te hebben en inmiddels ook haar partijtje meeblaast in de fanfare.
Van Huub kunnen we een mooi rijtje verdiensten opnoemen, waar hij zich voor inzette:
het WOU (Wik-Odio-Union)-orkest, voorspeelochtenden, solistenconcours, werving van nieuwe leden, onderhoud van het WIK-instrumentarium, overleg met muziekdocenten.
Terecht ontving hij daarom de titel van “Werkbij van het Jaar 2017”.

Henk van Amstel 50 jaar lid (in 2020)
Henk is een van de slagwerkers die de fanfare mede begeleiden. Al jong begonnen en enthousiast gemaakt door zijn broers Tonni en Wout, die ook lid waren van W.I.K.
Gezelligheid tijdens de repetities, vrolijkheid en positiviteit staan hoog bij hem in het vaandel. Bij projecten en activiteiten kan men altijd rekenen op Henk zijn betrokkenheid.: het W.I.K.-terras op Effe noar Geffe, de donateursactie en de jaarlijkse barbecue. Hoogtepunten gedurende al die jaren waren het Rabofestival in het Autotron, het Olievatenoptreden in Berlicum en het onlangs gepresenteerde Cirque-du-W.I.K. in de sporthal.

Maria Maas – van Lieverloo, 50 jaar lid (in 2022)
Net als haar broer Adrie werd Maria aangespoord om muziek te maken door vader Jas, een van de oprichters van W.I.K.. Ze kreeg les van Bijs Heijmans en Jan van Schijndel en vervolgens op de muziekschool. Ze behaalde haar B-diploma en mocht van de club een gloednieuwe sopraansaxofoon gaan bespelen, overhandigd door haar vader. Momenteel bespeelt ze de tenorsaxofoon.
Maria ontfermde zich bij de vereniging over de uniformen. Ze droeg de drie kleuren van de uniformen door de jaren heen: grijs, groen en het huidige bordeauxrood. Ze was de kartrekker van de nieuwe (extra) outfit met gemoderniseerd logo dat de WIK-leden presenteerden t.g.v. het 60-jarig bestaan. Maria was een constante factor bij het opleidingsorkest, waar dochter Lana begon en inmiddels ook haar toontje meespeelt in het orkest.

Willie van Erp, 50 jaar lid (in 2022)
Hij heeft niet één muziekdiploma… leerde zichzelf alles aan… is concertmeester bij de fanfare… op zijn derde solistenconcours (1986) werd hij begeleid door Rianca Donders, die niet veel later zijn vrouw werd…
Een muzikaal, ambitieus stel, met twee muzikale kinderen Arnout en Janine.
Willie was bijna te laat bij de geboorte van zijn dochter, omdat hij eerst nog een serenade moest brengen.
Willie is consequent aanwezig op de repetities en was vele uurtjes ook nog present bij het opleidingsorkest. Een gouden muzikant in de fanfare, met ook nog eens een passie voor de Böhmische / Tsjechische blaasmuziek die de Pompzwengels ten gehore brengen op diverse optredens in binnen- en buitenland, o.l.v. zoon Arnout.

Antoon van Lith, 60 jaar lid (in 2020)
Antoon spant de kroon: 60 jaar lid bij een muziekvereniging is uitzonderlijk.
Hij blies op de kleine althoorn, de korhoorn en speelt nu al weer jaren op de Es bas.
Serieus, enthousiast, leergiering en niet onbelangrijk een gezelligheidsmens.
Gedurende de 60 jaren kon W.I.K. ook rekenen op de hand- en spandiensten van Antoon: veel sjouw- en timmerwerk, maar ook als een ware ‘adviseur’ met ideeën en oplossingen.
Het is altijd een feest met Antoon erbij en we hopen dat hij nog lang zijn AnToontje meeblaast bij onze vereniging. Een ware Mister Music!

Tussendoortje
Als tussendoortje werden de in brons gegoten WIK-penningen (uit de kluis opgedoekt en opgepoetst), uitgereikt aan de leden die meer dan 35 jaar lid waren.

En… De kers op de taart: de benoeming van twee ereleden:
de 60-jarige jubilaris Antoon van Lith en Marianne Lepoutre
Marianne: oprichtster van de majorettes in 1985… 37 jaar instructrice van de majorettes…
in de hoogtijdagen een korps van 50 majorettes… veel majorettes stroomden door naar het orkest… creatief in de presentatie van de dansende kinderen, omgetoverd tot bijtjes, kabouters, poppetjes, heksen, beertjes en ballerina’s… veel prijzen binnengehaald op concoursen van regionaal tot internationaal niveau… organiseerde slaapweekenden en disco-avonden voor de leden… geeft nu nog les aan kinderen van kinderen die ooit op les waren…de Madre de Familia van de majorettes…
Geen dag van afscheid, maar Marianne krijgt de eretitel uit dankbaarheid voor haar inzet  gedurende de afgelopen jaren.

Klik hier voor de foto’s van de serenade voor de gouden jubilarissen, de lunch en het concert.