Het fanfareorkest

Mensen die nog nooit een concert van ons orkest bezochten, blijken een totaal verkeerd beeld te hebben van het moderne fanfareorkest. We doen ook iets anders naast het lopen op straat en het spelen van marsen.

Wat doen we allemaal?

Het repertoire is veelzijdig, van musical- en filmmuziek tot concertwerken en bekende hits. Een herdenking kunnen we stemmig opluisteren, maar we kunnen ook zeker een feestje bouwen. Soms swingt het de pan uit!
We laten ons graag zien en horen. Het hele jaar door hebben we kleine en grote optredens.

Er worden concerten gegeven, aan concoursen deelgenomen, we bezoeken jubilarissen, gouden huwelijken en 100-jarigen.  Ook hebben we nog tijd om verschillende Geffense activiteiten op te luisteren, zoals Sinterklaas, Koningsdag, Effe Noar Geffe en verschillende missen in de kerk.

Daarnaast hebben we de laatste jaren een aantal grote muzikale projecten georganiseerd zoals het WIKend ter ere van ons 50-jarig jubileum, de musical @Live!, Geffen Meets Groot Oss, een optreden met Gerard van Maasakkers, Maestro en het meezingconcert Ameezing.

Wat is nu precies een fanfare?

Een fanfare is een orkest dat bestaat uit koperblazers, saxofoons en slagwerk. Soms wordt de fanfare in één adem genoemd met een harmonie. Maar deze is echter anders qua bezetting, met name door toevoeging van houtblazers. Een brassband is dan weer een orkest met alleen koperen blaasinstrumenten. Kenmerkend voor een fanfarekorps is dat de bugel het ‘hoofdinstrument’ is. Voor een harmonie is dat de klarinet en voor de brassband de cornet. Een bugel is een bij het grote publiek vrij onbekend muziekinstrument met een relatief zachte, warme klank. Het lijkt op een trompet, maar is iets groter.

Ons fanfareorkest telt op dit momenteel ongeveer 40 muzikanten, van jong tot oud en met een mooie orkestbezetting. Momenteel komen we uit in de derde divisie.

Repetities

De fanfare repeteert sinds oktober 2011 in het multifunctioneel centrum De Koppellinck in Geffen.

De repetitietijden zijn op woensdag van 19.45 uur tot 21.45 uur met om 20.45 uur een kwartier pauze. Heb je interesse of ben je gewoon nieuwsgierig naar ons fanfareorkest? Kom dan gerust een keertje langs!