In Memoriam: Wim Romme

Vanmorgen bereikte ons het droevige bericht dat Wim Romme is overleden. Hij mocht slechts 45 jaar worden. Met pijn in ons hart moeten wij afscheid nemen van onze vaandeldrager. Wij herinneren Wim als een trouw lid van de vereniging, iemand waar je altijd op kon rekenen. Tijdens de straatoptredens droeg hij het vaandel met trots en daarnaast was hij er altijd wanneer er extra handjes nodig waren.

Jarenlang was hij erg betrokken bij de vereniging en tevens een graag geziene gast. Wim was een trouw supporter bij optredens en bezocht regelmatig de repetities of kwam even gezellig buurten. Dit bleef hij tot in de laatste maanden doen. Met zijn rustige persoonlijkheid bleef hij het liefst op de achtergrond. Toch kende Wim iedereen en iedereen kende Wim.

Toen hij bijna vijf jaar geleden te horen kreeg dat hij een ongeneeslijk ziek was gaf Wim niet op. Hij bleef standvastig zijn vaandel eren en waar hij nog kon onze vereniging dienen. We zullen Wim dan ook niet alleen missen als medelid, maar vooral als vriend.

Lieve Wim, bedankt voor alles wat je voor onze vereniging betekend hebt. We zullen je met trots een laatste muzikale groet brengen. Wij wensen zijn ouders, broers, zus, schoonzus, neefje en nichtjes en iedereen die Wim nabij stond heel veel sterkte toe!

Gecondoleerd namens alle leden en bestuur van muziekvereniging W.I.K. Geffen.

Programma Boerenfestival op Effe Noar Geffe

Voor alle Boeren, Burgers en Buitenlui!

Het perfecte festival bevat de volgende ingrediënten: goede muziek, fantastisch entertainment, dansen in de buitenlucht, veel eten en drinken en het samenzijn met je vrienden. Dat vind je allemaal op het nieuwe Boerenfestival! Het terrein voor de Koppellinck wordt op de zondag van Effe Noar Geffe (4 september 2022) door muziekvereniging W.I.K. helemaal omgetoverd tot festivalgebied.

De mainstage tijdens het Boerenfestival

Onder de bomen naast de pastorie verschijnt een mainstage waar je de hele dag kunt genieten van verschillende optredens. Je kunt meeblèren met de enige echte Geffense cantus; het woord van de senior is gebod voor iedereen! Je kunt een potje bingo spelen in het Kienpaleis. De veilingmeesters van het Erfhuis zorgen voor de nodige spanning bij de veiling van de allermooiste spullen. De klanken van de trommels van de slagwerkgroep komen je al van ver tegemoet. Ook de Pompzwengels en majorettes maken er weer een feestje van.

Time Table

12.00 – 13.00: Petosie, FM 88.4
13.00 – 14.00: Slagwerkgroep met een samba verrassing
14.00 – 15.00: Cantus Meelalbal
15.00 – 16.00: Knotsgekke Bingo in het Kienpaleis
16.00 – 18.00: Veilen met het Erfhuis – Pompzwengels – Petosie, FM 88.4

Ook tussen de bedrijven door luister je de hele dag naar live radio van Petosie, FM 88.4

Het festivalterrein

Het festivalterrein bevat verschillende area’s. Er is een speciale Rik aanschuiftafel en een Silent Disco. Aan de inwendige mens wordt uiteraard gedacht. Er is een foodtruck met burgers én een speciale Wijnbar. In samenwerking met Het Wijnhuis Oss kun je gratis wijnproeverijen doen onder leiding van 2 vinologen, wijn kopen (en thuis laten bezorgen) en natuurlijk ook wijnen per glas bestellen om deze heerlijk op het speciale wijnterras op te drinken. Natuurlijk hebben ook de kleine boertjes een speciale plek op het Boerenfestival. Op de Kinderspeulploats kunnen de kids lekker rondrauzen en hun gang gaan. Er is van alles te doen voor de kids; zoals een stokpaardjesrace, spelen in de hooiberg, een levensgrote Bellenblaas, er is een Boekenhoek en er wordt voorgelezen uit leuke boekjes over de Boerderij (beschikbaar gesteld door de Bibliotheek Oss).

Klapstoelconcert terug van weggeweest

Na 2 jaar kunnen we eindelijk weer een klapstoelenconcert aankondigen. Traditiegetrouw trekken we er de laatste repetitie van het seizoen op uit om een concert te geven in de buitenlucht. Dit jaar vindt het concert plaats op woensdagavond 20 juli om 19.30 uur onder de mooie bomen op de Jeu de Boules-banen bij de Koppellinck. Zowel het fanfareorkest als de slagwerkgroep zullen van zich laten horen. Bij slecht weer gaat het concert niet door. Hou daarvoor onze Facebookpagina in de gaten.

Kom helemaal in de vakantiestemming met het gezellige muzikale programma van ongeveer een uur.

Dus leg dat werk in de tuin neer en fiets even langs met de (klein)kinderen of wandel even voorbij met de hond. Iedereen is welkom! Na het concert is de bar in de Koppellinck geopend om de zomervakantie in te luiden.

Datum: woensdag 20 juli

Aanvang: 19.30u

Entree: gratis

Locatie: Jeu de Boules banen bij de Koppellinck, Kloosterstraat 6 in Geffen

Tip: neem je klapstoeltje mee

Terugblik Cirque du WIK

Wat hebben we genoten met z’n allen; de ruim 180 deelnemers en de meer dan 450 bezoekers. Cirque du WIK was meer dan geslaagd! Inmiddels staan ook de foto’s online, zie onder dit bericht.

Imposante binnenkomst
Vanaf de Elzendreef liep je over de rode loper onder de grootse entree, gefabriceerd door de scouting, De Geer naar binnen. Vooraf werd je welkom geheten door vuurspuwer Carlijn. Via het café kwam je in de sfeervolle foyer, om uiteindelijk plaats te nemen rondom de imposante piste. Daarboven hing een gigantische parachute die er een echte circustent van maakte.

Aaneenschakeling van showacts
Er volgde een show met spectaculaire lichteffecten compleet met rook en sparklers. Dans door de majorettes, een levende piramide van de KPJ, acrobatentoeren en hiphop van de gymvereniging. De chique circusdirecteur Edgar Schuurmans praatte het geheel aan elkaar. Linda Kastermans met haar indrukwekkende paaldanskunsten, een ludieke act van de duivenvereniging, slapstick theater van Geffes Volk, judo oefeningen in James Bond sferen, een drumshow met lichtbuckets…. en nog veel meer passeerde de revue. Dit alles werd aan elkaar gespeeld door de fanfare en slagwerkers van W.I.K. met een zeer uiteenlopend repertoire.

Het was echt een show voor en door Geffen! Die kunnen we er weer bij schrijven!

Afterparty & verrassingsoptreden
Ook de afterparty mocht er zeker wezen. Speciaal voor de jarige W.I.K. was er een verrassingsoptreden van Rob Leenders en de artiesten van de duivenvereniging. Deze heren brachten het feestje meteen op gang met een gezellige feestmedley. Met DJ Tristan ging het vervolgens door… tot in de late uurtjes.

Dank
Hierbij willen we ook iedereen bedanken die Cirque du WIK mede mogelijk heeft gemaakt. De sponsoren voor hun financiële bijdrage of bijdrage in natura. En daarnaast iedereen die heeft meegeholpen om het tot een groot succes te maken. Dank!!

Check hier de foto’s gemaakt door Henk van Ballegooij.

Cirque du WIK in de media:
D-TV: ‘Mooi en succesvol evenement’
Brabants Dagblad: ‘Geffense fanfare viert 60-jarig bestaan op grootse wijze in heuse circussetting’

Nieuw W.I.K. outfit!

Misschien was het je tijdens Cirque du WIK al opgevallen. Onze leden zijn helemaal in het nieuw gestoken! We hebben namelijk een nieuw W.I.K. outfit. Dit dragen voornamelijk tijdens de concerten binnen en bij mooi weer ook met de optredens buiten.
Tegelijkertijd is het oorspronkelijke W.I.K. logo gemoderniseerd. Onze nieuwe huisstijl presenteren we nog op een later moment.

Foto: Hans van Leeuwen