Super leuke Jeugd Muziek Dag in Lith

Acht jeugdleden van W.I.K. hebben op zaterdag 16 februari deelgenomen aan de Jeugd Muziek Dag in Lith. Ze hebben de hele dag muziek gemaakt en ’s avonds was er een mooi afsluitend concert. Het maar liefst 70 muzikanten tellende orkest was samengesteld uit zeven jeugdorkesten uit de regio. 45 muzikanten waren onder de 25 jaar, een echt jeugdorkest dus! De jeugdorkesten hebben de stukken al op de eigen repetitie ingezeept, zodat er op de dag zelf lekker gerepeteerd kon worden. Toen alles samen kwam, leek het of ze al jaren samen speelden. De staande ovatie aan het einde van het concert was een mooie kroon op de dag. Naast muziek maken werd ook het spel Gotha gespeeld, waarbij Nika en Wouter op de 2e en de 3e plaats eindigden en was er een Instagram wedstrijd waarbij Tom eerste werd.

W.I.K. wil de dirigenten Anja van Dinther en Carolina McCormack heel erg bedanken voor de super leuke dag.

 

Hans Hoeben tijdens het 50-jarig jubileum van W.I.K. in 2011

Hans Hoeben overleden

Oud-bestuurslid Hans Hoeben is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden. Begin januari 2019 werd bekend dat hij ongeneeslijk ziek was. Hans was van 2006 tot 2012 vicevoorzitter van W.I.K.. Met zijn deskundige en doordachte aanpak heeft hij veel voor de vereniging betekend. We kennen hem als een echte bruggenbouwer die geliefd was onder alle leden van jong tot oud.

Na zijn bestuursperiode bleef hij W.I.K. een warm hart toe dragen. Hij was altijd geïnteresseerd en betrokken. Dit bleek ook toen wij hem op 19 januari 2019 een serenade mochten brengen vanwege zijn Koninklijke onderscheiding. Hij hield een mooie speech en noemde W.I.K. zijn favoriete band.

Geffen gaat een bevlogen vrijwilliger en een sympathiek mens missen! Wij wensen alle nabestaanden veel sterkte toe.

Muziekvereniging Willen Is Kunnen

Marit en Hannah Nederlands Kampioen majorette

Marit en Hannah Nederlands Kampioen majorette!

Op 26 januari 2019 zijn Marit van Wanrooij en Hannah Koenen van muziekvereniging W.I.K. Nederlands Kampioen majorette geworden in Almere. De meiden werden Nederlands Kampioen in de categorie jeugd 3-duo, basis-artistiek. De deelnemers in deze categorie zijn 10- tot 12-jarigen. Hannah en Marit zijn 10 jaar oud en deden dus voor het eerst mee in deze categorie. Er waren acht duo’s die erg aan elkaar gewaagd waren. De jury vond Marit en Hannah heel onderscheidend met hun show over opdraaipoppetjes met een mooie vrolijke choreografie die bij blijft door de perfecte uitbeelding en hun uitstraling. Zij behaalden 83,2 punten en waren als jongste deelnemers totaal verrast! Zij gaan nu door naar de wedstrijd in België en W.I.K. hoopt natuurlijk dat ze daar ook in de prijzen vallen.

Ook Loes van Dinther en Janthe van den Elzen hadden zich voor het NK geplaatst. Het was echter tot het laatste moment spannend of ze konden dansen, Loes had namelijk koorts! Helaas werd ze onderweg steeds zieker en moesten ze hun optreden afzeggen. Het werd voor Loes en Janthe, die ook nog eens zes jaar werd op deze NK-dag, een teleurstelling. Ondanks alles heeft Janthe toch een hele leuke verjaardag gehad. We willen ze hierbij toch van harte feliciteren met het behalen van een ticket voor het NK, want daar ga je tenslotte niet zomaar naar toe!

W.I.K. is super trots op deze jonge majorettes. Ook willen we de andere jeugdleden, instructrices en alle fans die de meiden kwamen aanmoedigen heel erg bedanken.

 

Bernard Schuurmans erelid W.I.K.

Bernard Schuurmans erelid W.I.K.

Bernard Schuurmans werd op de nieuwjaarsreceptie van W.I.K. in het zonnetje gezet. In mei 2018 werd hij al verrast met een serenade voor zijn 80e verjaardag. Toen maakte het bestuur bekend dat Bernard zich voortaan erelid mag noemen.
Op 7 januari 2019 werd dit officieel gemaakt met een oorkonde die hij kreeg aangeboden door mede-slagwerker Gerdiene.

Hiermee hoort Bernard bij een select groepje mensen die zich uitzonderlijk voor W.I.K. hebben ingezet. Al bijna 60 jaar zet hij zich met hart en ziel in voor de vereniging. Hij was er vanaf het eerste uur bij en heeft mede de vereniging gemaakt tot wat het nu is. Betrokken, enthousiast en gezond kritisch; zo kunnen we hem het beste omschrijven.

De titel erelid heeft hij dan ook dubbel en dwars verdiend! Bernard ontzettend bedankt voor alles wat je voor W.I.K. hebt betekend!

Annika W.I.K. Werkbij 2018

Annika van Dinther W.I.K. Werkbij 2018

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van muziekvereniging W.I.K. op 7 januari 2019 is voor de achtste keer de W.I.K. Werkbij-trofee uitgereikt. Ditmaal mocht Annika van Dinther de prijs in ontvangst nemen uit handen van voorzitter Johan van Herpen. De W.I.K. Werkbij is bedoeld voor (bestuurs)leden die zich, naast het musiceren en besturen, uitzonderlijk inzetten voor onze muziekvereniging.

Annika staat bij W.I.K. bekend als een duizendPOOT. Ze is een kei in organiseren en staat altijd voor de vereniging klaar. Haar strakke draaiboeken zorgen ervoor dat alles perfect verloopt. Momenteel is Annika actief als bestuurslid, maar ze is al jarenlang betrokken bij de vereniging. Vanaf jonge leeftijd danste Annika mee bij de majorettes. Ontelbare uren steekt Annika in de vereniging. Naast het regelwerk vertegenwoordigt ze W.I.K. binnen en buiten Geffen.

In alle opzichten is Annika een echte W.I.K. Werkbij!