In januari 1985 is de majorettengroep van muziekvereniging W.I.K. opgericht door Marianne Lepoutre. Het eerste optreden van onze majorettengroep was op Effe Noar Geffe, 16 meisjes in witte T-shirts en rode rokjes. Voor dit optreden hadden ze ongeveer 3 maanden geoefend met koperen buisjes met stoelpootdoppen. Er werden niet gelijk (dure) batons aangeschaft omdat de vereniging en de instructrice Marianne Lepoutre eerst wilden kijken of de majorettes pasten bij de muziekvereniging. De majorettes bleken een goede aanvulling bij de slagwerkgroep en het orkest en al snel was de Geffense majorettengroep een feit.

Het aantal majorettes is in de loop der jaren flink gegroeid, met een hoogtepunt van 40 leden in 2002. Op dit moment heeft de majorettengroep 21 leden, verdeeld onder twee groepen. Ook de kleding is veranderd in de loop der jaren. Vroeger dansten de meisjes altijd in rokjes en jurkjes, tegenwoordig komen er veel meer legging-broeken, jump-sweats en glitters aan te pas. Ook het niveau van de verschillende groepen is flink gestegen. Dat moet ook wel, want alle regels omtrent concoursen en wedstrijden zijn zeer uitgebreid geworden.

Marianne Lepoutre is tot 2009 actief gebleven als leidster van onze majorettengroepen. Vorig jaar heeft ze het stokje overgedragen aan de senior majorettes. Laurie Humpig begeleidt en traint de oudste majorettengroep, Lisa Coppens traint de jongere majorettes. Verder geven Manon Megens en Sanne van de Leest individueel les aan de 9 jongste majorettes. De instructrices doen enorm hun best om mooie en aansprekende dansen in elkaar te zetten. Marianne Lepoutre is nog steeds betrokken bij de majorettes, onder andere als coach, bestuurslid en organisator van verschillende activiteiten.

De majorettengroep neemt regelmatig bekers en goede resultaten mee naar huis. Ze presteren goed op lokale, provinciale en landelijke concoursen. Zo werden ze een aantal jaar geleden Brabants kampioen.

Instructrices:
Janneke van Rooij