Geerd Doomen

Sinds maart 2016 is Geerd Doomen dirigent van ons fanfareorkest. Hij doorliep zijn muzikale studies aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. De jonge musicus volgde zowel een opleiding voor hoornist als HAFA Dirigent.Doomen heeft hoornlessen gehad van Jan van den Eijnden, Fons Verspaandonk en Herman Jeurissen. Directielessen kreeg hij van Hardy Mertens en Chris Derikx. Als hoornist heeft hij o.a. masterclasses gevolgd bij Jasper de Waal (Koninklijk Concertgebouw Orkest), Pieter Hunfeld (Metropole Orkest) en Peter Damm ( Sächsische Staatskapelle Dresden en internationaal solist).

Als muzikant is hij reeds vele jaren actief als eerste hoornist bij Harmonie L’Echo des Montagnes te Tilburg, Koperensemble Hilvarenbeek en Harmonie Sophia’s Vereeniging te Loon op Zand.Ook heeft hij geremplaceerd bij o.a. de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het ASKO Schönberg Ensemble en het Zeeuws Orkest. Daarnaast speelde hij op projectbasis onder andere met muzikanten van de FKKLBW, Harmonie St. Michael Thorn, het Nederlands Studenten Orkest en diverse Conservatorium projecten in Tilburg, Maastricht en Amsterdam.

Sinds 2011 is hij verbonden aan Harmonie L’Echo des Montagnes te Tilburg als dirigent van het opleidingsorkest en als tweede dirigent van het harmonieorkest. Vanaf 2014 dirigeert hij tevens Fanfare Sint Joachim De Moer en Fanfare Aloysiana te Landgraaf. Tijdens zijn studie heeft hij in de vorm van stages en als remplaçant verschillende directies verzorgd bij o.a. Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide, de Koninklijke Fanfare Sint Caecilia Puth en de Koninklijke Harmonie Phileutonia Eindhoven.

Geerd Doomen

Dirigent Geerd Doomen