Onze slagwerkgroep bestaat momenteel uit 11 volwassen leden en 3 jeugdleden. De slagwerkgroep staat sinds september 2014 onder leiding van Marcel van Vught.

De afgelopen jaren is onze drumband uitgegroeid van een tamboerkorps naar een slagwerkgroep met veel mogelijkheden voor de leden en de jeugd. Vroeger werd er enkel en alleen op een trom gespeeld. Tegenwoordig zijn de muzikanten veelzijdig en kunnen ze (als ze dat willen) met hun goede opleiding tal van instrumenten bespelen. Denk hierbij aan pauken, drumstel, bongo’s, melodisch instrumenten zoals klokkenspel, marimba, buisklokken. De slagwerkstukken variĆ«ren op het moment ook van bekende liedjes uit de top 40 tot samba, kerstmuziek, en een leuk slagwerkstuk met bijvoorbeeld stokken.

Nieuwe leden zijn van harte welkom deze kunnen de opleiding starten bij Marcel van Vught. Lees hierover meer op de pagina over de opleiding van onze fanfare. Wij vinden het samen leren spelen in de groep erg belangrijk en willen onze leerlingen graag snel bij de groep betrekken. Daarom spelen wij het eerste uur van onze repetitie met de jeugd leerlingen.

De drumband is evenals de fanfare aanwezig bij activiteiten van maatschappelijke aard in eigen dorp. Denk hierbij aan Koningsdag, Effe noar Geffe, speeltuinconcert, donateursconcert.

Onze slagwerkgroep repeteert wekelijks op maandagavond van 19.30 tot 21:30 uur. Het eerste uur neemt de jeugd ook deel aan de repetitie.

Kom gerust eens langs!

Slagwerkgroep WIK 2020Vrienden van WIK concert 2019Klapstoelconcert 2019