Onze slagwerkgroep bestaat momenteel uit 13 leden. De slagwerkgroep staat sinds september 2014 onder leiding van Marcel van Vught.

De afgelopen jaren is onze drumband uitgegroeid van een tamboerkorps naar een slagwerkgroep met veel mogelijkheden voor de leden. Vroeger werd er enkel en alleen op een trom gespeeld. Tegenwoordig zijn de muzikanten veelzijdig en kunnen ze (als ze dat willen) met hun goede opleiding tal van instrumenten bespelen. Dit geld ook voor melodisch slagwerk wat tegenwoordig heel populair is.

Met een degelijk beleid wat opleiding betreft kunnen we nog steeds putten uit nieuwe jeugdleden. Deze starten in de eigen opleiding onder leiding van Rudy Geurts van Kessel. Lees hierover meer op de pagina over de opleiding van onze fanfare.

Onze drumband neemt jaarlijks deel aan de Maaslandcup, eerder de Brabant Wonen Cup. Dit is een regionale wedstrijd voor onder andere slagwerkgroepen uit onze regio. In 2012 mochten ze zich voor het eerst in hun historie het beste orkest van de regio noemen en de wisselbeker mee naar huis nemen.

De drumband is evenals de fanfare aanwezig bij activiteiten van maatschappelijke aard in eigen dorp.

Onze slagwerkgroep repeteert wekelijks op maandagavond van 20:45 tot 22:00 uur. Kom gerust eens langs!

slagwerkgroep