Op zaterdag 6 april gaf muziekvereniging Willen Is Kunnen haar jaarlijkse donateursconcert, dit keer met het thema ‘sprookjes’. Het was tevens het laatste concert van het fanfareorkest met dirigent Robbert Vos.

De fanfare, slagwerkgroep, majorettes en studieorkest zorgden in het Geffense multifunctioneel centrum De Koppellinck voor een spetterend programma. De fanfare nam de bezoekers mee naar de wondere wereld van Gullivers Travels, de majorettes brachten Mary Poppins tot leven en de slagwerkgroep zette de zaal op zijn kop met de WIK-samba. Ook werden andere Efteling- en Disneysprookjes met dans en muziek vertolkt. In de pauze verraste blaaskapel de Pompzwengels de aanwezigen met een kort spontaan optreden. De ‘piazza’ was sfeervol aangekleed in het thema van deze muzikale avond en was goed gevuld met publiek.

Dit concert was tevens de laatste voor dirigent Robbert Vos. Na bijna 8 mooie jaren nam hij op een sprookjesachtige manier afscheid van de fanfare. Voordat het laatste muziekstuk werd ingezet hield voorzitter Charles van Herpen een lovend praatje over de dirigent wat door de fanfare leden onderstreept werd met een ‘Zunne goeie hebben wij nog niet gehad’. Uit het niets kwam daar ook nog even Drieka (bekend van de Toapen/ Recht vur zunne Roap) tussendoor met enkele leuke anekdotes. Tijdens het allerlaatste muziekstuk gaf Robbert alle fanfareleden persoonlijk een hand als dank voor de mooie samenwerking. En zo eindigde het sprookje W.I.K. met Robbert Vos….

Er werden ook een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Richelle van de Hurk, Kim Reuvers, Jolien Coppens werden gehuldigd voor een 10 jarige lidmaatschap bij de majorettes en Lisa Coppens vierde haar 15-jarige jubileum. Leo Brands en Bart van Dinther van de slagwerkgroep en Ilse Brands- van Boekel van de fanfare kregen een oorkonde met speldje voor hun 25 jarig lidmaatschap. Jan Willem van Druenen werd in het zonnetje gezet omdat hij al 40-jaar lid is van W.I.K.. Gefeliciteerd aan alle jubilarissen!

Tot slot nog een leuke verrassing! Stichting Vrienden van W.I.K. (opgericht t.b.v. het instrumentarium van de vereniging) bood 2 bastuba’s aan. Deze kostbare instrumenten stonden al geruime tijd op het verlanglijstje en W.I.K. is erg dankbaar dat dit mogelijk is gemaakt door de jaarlijkse steun van vele Geffenaren. Hartelijk bedankt!

d-concert 6-4-2013