Welke instrumenten worden er allemaal bespeeld in een fanfare of slagwerkgroep? Hoe klinken verschillende muziekinstrumenten individueel? En krijg je zelf ook geluid uit zo’n instrument? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de voorspeelavond van muziekvereniging W.I.K. op woensdag 25 juni 2014.

Op de voorspeelavond laten alle leerlingen van W.I.K. horen wat ze allemaal kunnen. Daarnaast zal het studieorkest die avond een miniconcert geven. Het studieorkest is bedoeld om het musiceren in een groot orkest onder de knie te krijgen voor leerlingen die al wat langer een instrument bespelen.

En dit jaar is er iets heel bijzonders. Ook de slagwerkklas en blazersklas van Windkracht 6 zullen optreden! In maart en april 2014 deden de leerlingen van groep 5 en 6 van basisschool De Wissel mee aan het landelijke muziekproject Windkracht 6. Doel van dit project was om kinderen te motiveren voor muziek, en hen tegelijkertijd kennis te laten maken met de mogelijkheden die een muziekvereniging als W.I.K. te bieden heeft. Een aantal leerlingen vond dit project in de klas zó leuk dat ze besloten hebben om zich aan te melden voor de blazers- of slagwerkklas van W.I.K.. Daar leerden zij de beginselen van muziek maken. De leerlingen kunnen in korte tijd zelfs al een instrument bespelen! Ze laten tijdens de voorspeelavond voor het eerst horen hoe goed ze het onder de knie hebben gekregen.Voorspeelavond WIK 25 juni 2014 Koppellinck Geffen

Als je interesse hebt in het spelen van een instrument in de fanfare of slagwerkgroep is het erg leuk om te komen kijken. De voorspeelavond is een erg geschikte avond om te zien en te horen welk instrument je leuk vindt. Je kunt vragen stellen aan de muzikanten en docenten. Ook mag je op een instrument proberen te spelen!

Kom op woensdagavond 25 juni 2014 naar de voorspeelavond in de Koppellinck in Geffen. De avond begint om 19.15 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) en het duurt tot ongeveer 21.00 uur. We hopen je daar te zien!

Wil je meer informatie over de muziekvereniging en onze muziekopleiding? Klik dan hier of mail naar info@wikgeffen.nl.webhosting87.transurl.nl