Op zondag 18 maart 2018 houdt het fanfareorkest een gratis ‘opwarmconcert’ ter voorbereiding op het NL kampioenschap waar het in april aan gaat deelnemen.

In november 2017 is het fanfareorkest van W.I.K. op het concours in Veldhoven met een zeer hoog puntenaantal gepromoveerd. Omdat de resultaten zo goed waren is het nu een mooi moment om deel te nemen aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) in Drachten. En dat gaan we dus doen!

Op vrijdag 13 april 2018 reist het orkest (en fans) per bus af naar het Friese Drachten. W.I.K. mag het opnemen tegen orkesten afkomstig uit heel Nederland die in dezelfde divisie spelen. In de vooravond zal een loting plaatsvinden voor de volgorde van optreden. Om 18.30u start het eerste orkest. De orkesten treden op voor een ‘blinde’ jury. Net zoals bij ‘The Voice of Holland’ zien zij niet naar welk orkest zij luisteren. Alle orkesten spelen hetzelfde nummer: ‘Fúzje’ van Rob Goorhuis. En dan is het wachten op de uitslag…

Opwarmconcert Nistelrode
Een goede voorbereiding is het halve werk. De fanfare is alweer enige tijd flink aan het repeteren voor het ONFK. Naast de vele repetities is het natuurlijk ook een goede oefening om voor publiek te spelen. Op zondag 18 maart 2018 spelen we om 14.00u in De Nestelre in Nistelrode. Naast het concoursstuk spelen we ook een aantal andere ‘lichte’ werken. Wij begrijpen dat niet alle fans naar Drachten afreizen, maar Nistelrode is dan een mooi alternatief! De zaal is om 13.45u geopend en de entree is gratis. Na afloop kan er een drankje genuttigd worden in de foyer. U bent van harte welkom!