Zondagochtend 8 november waren er een heleboel Geffenaren vroeg op de been om hun dag te beginnen met een goed stukje muziek. Ze genoten van optredens van de fanfare, het opleidingsorkest en de majorettes van Willen Is Kunnen. Tijdens het concert hadden we de grote eer om drie leden die al jaren lid zijn van onze muziekvereniging in het zonnetje te zetten; Maninka van Rooij, Ricardo Caspers en Jo van Dinther.

Jo is inmiddels al 26 jaar lid van W.I.K. Hij besloot in de volle bloei van zijn carrière muziekles te gaan nemen, wellicht geïnspireerd door zijn zoon Chrisjan. Inmiddels speelt hij al jaren de bas, de basis van ons orkest. Daarnaast is hij op allerlei gebied erg actief binnen W.I.K. en houdt zich vooral bezig met het instrumentarium. Als man van woorden en daden, kunnen we te pas en te onpas een beroep doen op zijn constructieve ervaring. Ook steekt Jo op dit moment veel tijd in de Voorzieningenkaart van Geffen om ervoor te zorgen dat W.I.K. in de toekomst nog steeds verzekerd is van een goede huisvestiging.

Maninka was 13 jaar toen ze graag een instrument wilde gaan spelen. Dat was het begin van een mooie muzikale carrière bij W.I.K. Heel bijzonder is dat Maninka een echte W.I.K.-man heeft getroffen en zij nu al jaren een gelukkig W.I.K.-huwelijk hebben. Hun dochters kregen de liefde voor muziek dan ook met de paplepel ingegoten. Maninka is inmiddels al 25 jaar lid van W.I.K. en bugel is haar lievelingsinstrument. Ze speelt ook al heel wat jaar een mooi deuntje mee bij Hofkapel de Pompzwengels. Daarnaast heeft ze een grote staat van verdienste binnen W.I.K.: van voorzitter van de muziekcommissie tot het leveren van allerlei hand-en-spandiensten.

Ricardo is muzikant in hart en nieren en ook 25 jaar lid van W.I.K.. De bugel waarop hij als 16-jarige begon, heeft hij inmiddels ingeruild voor de trombone. Na zijn studie kreeg hij een drukke baan. Omdat de repetities van het fanfareorkest en de Pompzwengels moeilijk met zijn baan te combineren waren, besloot Ricardo om enkel bij de Pompzwengels spelend lid te blijven. Bij de Pompzwengels kon hij daardoor een extra tandje bijzetten. Hij is al jaren de secretaris, motor, animator en manager van onze hofkapel én medeorganisator van De Zwengelfeesten en niet te vergeten Geffes Stroat Toetoeren. Ook staat hij op de digitale snelweg zijn mannetje. Zo heeft hij onder andere de websites van W.I.K. en Pompzwengels gebouwd.

Met grote dank aan Ferry Verhoeven voor de prachtige foto’s. Klik hier om ze allemaal te bekijken!