Jo Delnoye heeft afgelopen woensdag tijdens de repetitie van de fanfare zijn vertrek als muzikant bij W.I.K. aangekondigd. Na ruim 32 jaar dirigent, docent én muzikant te zijn geweest bij onze vereniging, heeft Jo besloten dat hij tijd wil maken voor zijn andere hobby’s. De basis van onze huidige fanfare die door Jo is gelegd, zal echter nooit verdwijnen. Bijna elke koperblazer in ons orkest heeft de mooie kunst van het muziekmaken van Jo geleerd: erg bijzonder!

Jo, heel erg bedankt voor alle mooie jaren. Jij bent degene die muziek heeft gebracht in de levens van heel veel Geffenaren.

Onze voorzitter Charles van Herpen had een mooi afscheidswoordje voor deze W.I.K.-coryfee voorbereid. Hieronder kunt u daarvan een stuk lezen.

“Omdat ik 2 weken geleden nog gezellig met Jo heb zitten buurten, tijdens de koffiepauze, ben ik bijzonder verrast, dat Jo zijn trombone nu in de wilgen hangt.

Jo is een man van verrassingen;

Mijn gedachten gaan terug naar november 2011. Ik ben dan krek voorzitter van deze mooie vereniging. Op zondag 14 november ’s avonds, wat later op de avond,
belt Jo Delnoye mij op met de mededeling, dat hij gaat stoppen als docent koper en dirigent van ons Piep- en Studieorkest.

Een dag later motiveert hij zijn besluit in een persoonlijk gesprek. Uit dat gesprek heb ik kunnen opmaken, dat Jo, via de Muziekschool Oss, al in 1982 als docent wordt ingezet bij onze vereniging; dat betekent (en daar hoef je geen schoolmeester voor te zijn!), dat Jo zich liefst tweeëndertig heeft ingezet voor Willen Is Kunnen!

Toen ik nog geen voorzitter was van de mooiste vereniging van Geffen, wist ik als import-Geffenaar tóch, als iedere echte Geffenaar; wie Jo Delnoye was en is …

Jo is dus gestart als docent, werd later hoofddirigent gaf het dirigeerstokje door aan Robbert Vos en gaf tot 2011 les als docent koper. Jo gaf, en da’s bijzonder weet ik nu, les aan alle disciplines! In 2011 nam hij plaats om op amateurbasis mee te blazen in de fanfare. Eerst op de bugel, later switched hij naar trombone.

Jo, jij blijft vast nog fan van de fanfare van onze fantastische club, maar toch voelt dit al een bietje als een afscheid.”

Jo in actie bij ons concert met Gerard van Maasakkers

Jo in actie bij ons concert met Gerard van Maasakkers