Op 5 januari vond de nieuwjaarsontmoeting van muziekvereniging W.I.K. plaats. Traditiegetrouw werd door onze voorzitter Charles van Herpen teruggekeken op het vorige jaar én reikte hij de W.I.K.-werkbij 2014 uit.

Hieronder lees je de speech waarmee Charles het oude muzikale jaar afsloot en het nieuwe begon. (Onderaan dit bericht zijn enkele foto’s te vinden van het speechmoment.)

———————————————————————————–

NIEUWJAARSONTMOETING WILLEN IS KUNNEN 2015

Namens het Bestuur allemaal van harte welkom op onze Nieuwjaarsontmoeting.

Leden, ereleden, fans, Ik ga geen hele lange toespraak houden, maar op een bijeenkomst als deze, is het gebruikelijk dat het Bestuur even terugblikt op het jaar, dat achter ons ligt, maar ook even vooruit kijkt natuurlijk.

TERUGBLIK 2014
Ik begin met 2014; een jaar met hoogte- en (helaas ook) dieptepunten:

Op woensdag 8 januari vindt de traditionele W.I.K. Nieuwjaarsontmoeting plaats. Adrie ontvangt als derde persoon de eretitel ”WIK-Werkbij van het jaar”.
Op 7 maart stapt onze dirigent Mark in het huwelijksbootje met Chantal en brengen wij het prille paar samen met twee andere fanfares een uitgebreide serenade!
Op zondag 6 april komt en droom van jullie voorzitter uit, als Gerard van Maasakkers en gitarist Harry Hendriks op uitnodiging van de Stichting Vrienden van WIK) een prachtig concert geven, samen met ons fanfareorkest in de Piazza van De Koppellinck. Volgens de Stichting Vrienden smaakt dit naar meer, dus: wie weet! Tijdens het Donateursconcert met een andere dirigent, Ben vd Waarsenburg (onze dirigent Mark en zijn vrouw Chantal zijn vlak voor het concert bevallen van een dochtertje, Noor), worden Wim van Lier en Rien van Wanrooy jr. gehuldigd als 25 jarig lid. De speldjes ontvangen zij later dat jaar van burgemeester Roel Augusteijn himself!
De WIK-BARBECUE, wederom in de tuin van Henk en Marianne Lepoutre, (Henk & Marianne; bedankt!) is een sfeervolle afsluiter van het seizoen. Op de 1e zondag van september is EFFE NOAR GEFFE dit jaar in meerdere opzichten een geweldig succes! Persoonlijk geniet ik daarbij vooral van de begeleiding van de prachtige openluchtmis in de tuin van De Heegt. In het leste weekend van september is er een busreis voor Pompzwengels & fans in Gerlos, Oostenrijk. Het wordt in muzikaal, cultureel en vriendschappelijk opzicht een zonnig weekend. Het opheffen van de Maaslandkring houdt volgens mij in, dat wij met onze vereniging vaker de verbreding moeten zoeken in de richting Oss of zelf vaker activiteiten moeten organiseren, liefst in samenwerking met anderen. 22 november is daar een heel mooi voorbeeld van; op die zaterdag, dezelfde dag dat wij de Sint Geffen binnen blazen, is er ’s avonds een schitterend uitwisselingsconcert met Fanfare OBK uit Driebruggen. We doen onze geuzennaam Willen Is Kunnen eer aan: In anderhalf uur wordt De Geer met velen omgetoverd tot een prachtig aangeklede concertzaal. We nemen afscheid van burgemeester Roel Augusteijn en wethouder Rini van de Ven. Het jaar 2014 eindigt in mineur als plotseling Gerda van Lith, de vrouw van Toon, overlijdt. Een groot verlies. In de 1e plaats voor Antoon en zijn kinderen, maar zeker ook voor onze muziekvereniging. De festiviteiten rondom het 50 – jarig bestaan van blaaskapel De Pompzwengels worden opgeschort. Op 1e Kerstdag wordt 2014 met een sfeervolle eucharistieviering in onze mooie kerk afgesloten.

KORTE VOORUITBLIK 2015
Het komend jaar staan er een aantal leuke activiteiten op de rol, ik noem er 4, die er wat mij betreft uitspringen:
zat 14 maart                  Solisten Concours in de Meent
zatt 25 april                    Culturele Geffense Avond ”Geffen meets Groot Oss”
zon 6 september            Effe noar Geffe; ik hoop op ”Dorps” repertoire
11/12/13 december        Kerst Proms Concert mmv combo en zangeressen

Tenslotte … uitreiking eretitel ”WIK-Werkbij van het jaar 2014”:
In 2011 introduceerde ik een persoonlijke, op het functioneren van de vereniging toegespitste onderscheiding: de WIK-werkbij van het jaar. De bij is een symbool van ijver, nut, organisatietalent en sociale vaardigheid. Daarom past de bij helemaal bij de mensen van muziekvereniging Willen Is Kunnen. In 2011 José Versteegen,  in 2012 Ans De Poot – Heijmans, in 2013,  Adrie van Lieverloo en in 2014 …
Ik heb serieus overwogen dit keer wél een bestuurslid te kiezen (die werken namelijk allemaal keihard!), maar naar aanleiding van het filmpke van Johan op de extra ledenvergadering heb ik gekozen voor een bevlogen, inspirerend, superaardig (té?) WIK-lid, dat net als jullie voorzitter, in is voor een relativerende, alcoholische versnapering in de derde helft …
WIK-werkbij van het Jaar 2014 is: Jan van der Zande!
WIK Werkbij 2014 JvdZ

2015-01-05 20.42.09 2015-01-05 20.42.27 2015-01-05 20.42.34 2015-01-05 20.42.41